Yrityksen kuulumisia - tuotanto

Haastattelussa Stafixin tuotantopäällikkö Olli Räsänen.

Viimekertaisista kuulumisista on vierähtänyt jo vuosi ja Stafixilla on takanaan hieno vuosi 2016. Miten vuosi 2017 on lähtenyt teillä tuotannon puolella käyntiin?

“Hyvin on tämä vuosi lähtenyt käymään! Alkuvuosi 2017 on näyttänyt todella hyvältä tuotannon puolelta ja uusia ideoita otetaan kaiken aikaa osaksi prosessia. Palkkasimme juuri uuden työntekijän vahvalla painoalakokemuksella tänne meidän operaatiopuolelle ja tarkoituksena olisi valjastaa häneltä mahdollisesti löytyvät uudet ideat ja kehitysinnovaatiot osaksi meidän prosessia.

Nopea toimitusaika on yksi suurimpia ylpeydenaiheitanne - miten varmistatte, että se pysyy myös jatkossakin sellaisena?

“Varmaan suurin osatekijä siinä on se, että me tehdään varastoon suurin osa tuotteista ja seurataan jatkuvasti, mikä on varastosaldo kullekin tuotteelle. Sitten jatkuvasti optimoidaan ne tuotantoerien koot ja tehdään mahdollisimman pitkiä ajoeriä suosituimmille tuotteille. Se edellyttää myös sitä, että raaka-aineita on tarpeeksi varastossa, joko meillä tai toimittajalla. Koska ylimääriä ei ole järkeä pitää, se vaatii tiettyä tasapainottelua, mutta me hallitaan se katsomalla kuukausitasolla, millaisia tilauksia on tulossa ja reagoimalla aktiivisesti niihin.

Lisäksi haluaisin mainita että pidämme myös asiakaskohtaisia varastoja isoimmille asiakkaillemme. Kunhan tietty vakiotaso tilausmäärän suhteen on saavutettu, valmistamme keskimääräisen kuukausikysynnän ennakkoon varastoomme. Näin toimien saamme tilaukset lähtemään tyypillisesti vuorokauden sisällä tilauksesta. Tätä säännöllisesti tilaavat asiakkaat arvostavat suuresti

Osa tuotteistahan meillä on sellaisia , joita emme tee varastoon. Jos asiakas esimerkiksi haluaa kustomoituja arkkikokoja, niin valmistamme ne tilauksesta. Näissä tapauksissa kuntoonlaittoaika tuotantokoneella korostuu, ja pyrimme lyhentämään tätä aikaa jatkuvasti. Näin pääsemme mahdollisimman nopeasti tekemään kyseistä tuotetta. Siihen liittyy myös vahvasti tämä meille tärkeä kilpailutekijä eli joustavuus esim. tuotantoprosessin ja työvuorojen suhteen. Niitä saadaan muokattua melko nopealla aikataululla sellaisiksi, että poikkeavatkin työt saadaan nopeasti pakettiin ja pienemmätkin tuotantoerät on mahdollista tehdä kannattavasti. Totta kai kun ollaan Suomessa ja päämarkkinoille on siten matkaa niin logistiikkapalveluilta vaaditaan myös paljon. Pyrimme löytämään kulloiseenkin tilanteeseen parhaan kuljetusmuodon.”.

STAFIXGRIP_OFFSET_launch_pic_6_2016_2.jpg

Onko teillä samanlaisia jatkuvia prosesseja myös laadun varmistamiseksi?

“Laadun varmistaminen liittyy osaltaan myös toimitusaikoihin, koska pitkissä tuotantoerissä laatu on helpompi pitää tasaisempana kuin lyhyissä ajoissa. Tarkalla tuotannonsuunnittelulla materiaali- ja resurssihukka pyritään minimoimaan. Meillä operaattori tarkkailee jokaista linjalta tulevaa arkkia mahdollisten laatupoikkeamien havaitsemiseksi. Silloin voidaan ottaa vialliset tuotteet heti pois. Linjalla on lisäksi jatkuvasti laatua tarkkailevia antureita, jotka mittaavat esim. sähkövarauksen suuruutta. Tuotantotilan olosuhteet pidetään vakiona lämpötilan ja huonekosteuden osalta. Lisäksi me tehdään säännöllisiä mittauksia eri tuotantoprosessin vaiheissa, että esim. painovärin tartunta muoviin tulee olemaan hyvä. Myös arkkikokoa mitataan, että se pysyy Stafixin standardien mukaisena. Ja totta kai, että raaka-aineen laatu pysyy vakiona, eikä heittele..

Sitten meillä on vielä laadunvalvontaa varsinaisen tuotannon jälkeen jälkikäsittelyn ja pakkauksen puolella. Arkit ajetaan pinontasoittimen läpi varmistaaksemme, että toimitettava pino on mahdollisimman tasainen ja suora ja että pinojen ajettavuus painokoneella on mahdollisimman hyvä. Eli mahdollisimman vaivaton asiakkaan käytettäväksi. Laatuun liittyy lisäksi tuotantolaitteiden jatkuva tarkkailu ja ennakoiva huolto, mikä auttaa standardeissa pysymistä.”

Stafix_producstion_2_2016_PB180194.jpg